Trouwen in de Grieks-Orthodoxe kerk in Utrecht

Als ik uitleg aan mensen dat mijn beroep bruidsfotograaf is, is een veelgehoorde reactie dat ik dan altijd bij mooie, bijzondere en feestelijke dagen ben. En dat is inderdaad zo :-) Maar er zijn dagen waarbij dat mooi, bijzonder en feestelijk een dik uitroepteken heeft achter alle drie de woorden. De bruiloft van Pascal en Stephanie was zo'n dag.

Mooi, dat gaat op voor Pascal, maar nog meer voor Stephanie. Bijzonder, want Pascal is een Griek en een Griekse bruiloft is.. een Griekse bruiloft (check het hoofdstuk 'feestelijk'). In dit geval ook bijzonder omdat het kerkelijk huwelijk een Grieks-Orthodoxe ceremonie was. Het deed me veel denken aan het Koptische huwelijk van Debbie en Ebram in Cairo eerder dit jaar, maar dan gewoon in Utrecht! Het burgerlijk huwelijk was ook bijzonder. De ceremonie werd geleid door Mariëlle Bouw van Tintelend Trouwen en het nichtje van Pascal - Stefania, die ook meedeed aan the Voice Kids - zorgde voor dik kippenvel voor en tijdens de ceremonie met haar prachtige stem. 

En dan feestelijk.. De avond was een heerlijke mix van Griekse muziek en een goed Nederlands feest. Dansende ooms, ouzo drinkende vrienden en een hele blije opa van Pascal, die voor het eerst sinds jaren speciaal uit Griekenland was overgevlogen naar Nederland om bij de bruiloft te kunnen zijn.

Ik zeg Γεια μας

// MUA Urmila Singh / Taart en cupcakes Sugarlips / Second shooter Rob ter Bekke / Locatie Boerderij Mereveld / Weddingplanner As you Desire