Top 10 Masters of Dutch Wedding Photograpy 2015-2016

masters-award-top10

Gisteren vond in Amsterdam het Masters Event plaats. Een event met overdag inspirerende lezingen van Marco Schwarz, Jeremy Suyker en Susana Barbera. Ook waren er qritique sessions met Damon Pijlman en was er veel gelegenheid om collega's te spreken -  wat ik ook altijd erg leuk vind.

Het avondprogramma was spannend, want toen vond de bekendmaking van de Master Awards plaats. Verspreid over vier momenten in het jaar kun je als fotograaf foto's insturen voor deze wedstrijd, die gejureerd wordt door een steeds wisselende internationale jury.

De foto hierboven won in deze rond een award en daarmee kwam mijn totaal van dit jaar op 4 awards en dat betekende een plek in de top 10 van beste bruidsfotografen van Nederland! Ik ben daar ongelofelijk blij mee en kan het eigenlijk nog niet helemaal geloven. Vorig jaar tijdens dit event stond ik in de zaal en keek samen met Jesse met open mond naar de foto's en de winnaars. Het is echt een eer en fantastische waardering om daar dan nu zelf tussen te staan. En het allermooiste, om er samen met Jesse tussen te staan. Want als Best Men Weddings zijn we het enige fotografenduo in Nederland dat allebei in de top 10 is vertegenwoordigd.

Ik voel me een gezegend mens en besef steeds vaker hoe bijzonder dit werk is; het fotograferen van een bruiloft is niet alleen een bijzondere dag vastleggen, maar het is een stukje (familie)geschiedschrijving. Ik heb de hoop dat mijn foto's van waarde zijn voor een aantal generaties binnen een familie. Dat is echt een belangrijk gegeven achter mijn drive om dit te doen, misschien moet ik het wel mijn fotografie filosofie noemen. Die inhoud van de foto's dus, maar dat ook op een mooie en goede manier doen. Dat 'form' en 'content' samenvallen. Ik zie er ongelofelijk naar uit om daar dit jaar weer opnieuw keihard voor te werken!