Huwelijk bij Auberge du Pêcheur, Kaat & Maarten

huwelijksfotograaf vlaanderen gent

In 2018 had ik drie keer de eer om een Vlaams huwelijk te fotograferen. De allereerste keer dat ik naar Vlaanderen afzakte, werd ik enthousiast ontvangen in het ouderlijk huis van Kaat, waar de voorbereidingen in volle gang waren. Het burgerlijk huwelijk tussen Maarten en Kaat had al plaatsgevonden, dus er was alle tijd om rustig de dag te starten, omdat alleen de kerkelijke huwelijksinzegening op de planning stond, naast uiteraard een uitgebreid diner en het huwelijksfeest.

De afgelopen jaren heb ik al zeker meer dan 200 huwelijken in Nederland gefotografeerd, en het is erg grappig om te zien dat Vlaamse huwelijken over het algemeen zo anders worden gevierd dan Nederlandse. De Vlaamse bruiloften hebben een ‘suite’, de Nederlandse ‘bruidspersoneel’. Dat vond Maarten zelfs een vermelding in zijn speech waard ;-).

Nog een verschil bijvoorbeeld is de openingsdans: op Nederlandse bruiloften start vaak direct na het diner het feest met een openingsdans, op Vlaamse bruiloften is die openingsdans tegen de tijd dat een Nederlandse bruiloft is afgelopen :-). Vlaamse bruiloften gaan dan ook gemiddeld genomen heel wat langer door dan Nederlandse.

Een voordeel voor ons: we bleven slapen op de feestlocatie, zodat we tot in de vroege uurtjes het feest van Kaat en Maarten konden vastleggen.

Fotografie: Leonard en Janneke

Kerk: Sint Martinuskerk, Lede

Locatie: Sint Martens Latem, Auberge du Pêcheur