Loveletters

Om heel eerlijk te zijn: het afleveren van een serie foto's aan een bruidspaar is één van de meest spannende gebeurtenissen die me telkens weer overkomt. Het is het moment waar ik zo hard voor gewerkt heb en waar het bruidspaar verwachtingsvol naar uitziet. Ik streef ernaar om verwachtingen meer dan waar te maken, maar toch blijft het spannend tot ik de reactie van een bruidspaar op de slideshow en de gallery zie of hoor.

Wat me dan vaak opvalt, is dat er al snel één of meerdere foto's zijn die een speciaal plekje hebben bij een bruidspaar. Specifieke foto's die zorgen voor een emotionele reactie, een speciaal gevoel of dierbare herinnering. Dat is waarom dit werk zo mooi en bijzonder is om te doen. 

Mijn website staat vol met foto's die ik mooi vind, die me blij maken en me raken. Foto's waar ik trots op ben dat het gelukt is om ze te maken. Maar ik word steeds nieuwsgieriger naar de favorieten van mijn bruidsparen. Waarom is een foto hun favoriete foto? Wat was het dat ze heeft geraakt?

Daarom hier een aantal verhalen van mijn bruidsparen. 

 

 

Jake + Hannah

destination wedding photographer

“It’s very hard to choose a single favourite but if forced to I think we’d go for the dancing photo with Hannah being twirled with our shadows on the wall. We think it feels Peter Pan-like. It captures the joy of the moment and is such skilled composition that it always gets a “wow, how did they (Jesse and I as Best Men Weddings) take that photo?!” – Jake en Hannah

 

 

Rik + Fiona

Leonard Walpot Bruidsfotograaf

Dit is voor ons de mooiste foto die Leonard van onze trouwdag heeft gemaakt. De foto laat precies zien hoe de dag voor ons was, het geluk straalt er vanaf! De dag was zo mooi! De zon scheen, al onze dierbaren waren er en iedereen zag er prachtig uit. Er zijn zoveel mooie dingen gezegd, we hebben heerlijk gegeten en tijdens het feest ging iedereen helemaal los!

Wij vonden het belangrijk dat het voor iedereen die kwam een feest was. Dat betekende dat je in je mooiste pak mocht komen, maar ook je korte broek aan mocht trekken. Doe waar je je goed bij voelt, geniet en feest met ons mee, was onze wens voor onze gasten.  

De bruiloft was de mooiste dag van ons leven. Alles klopte. En dat gevoel komt weer helemaal terug als we deze foto zien.

 

 

Danny + Silla

Leonard Walpot Trouwfotograaf

Hier liepen we het lange grindpad af in de richting van de boomgaard waar we voor het eerst onze familie en vrienden zagen. Kort daarvoor hadden we nog tegen de meiden gezegd ‘onthoud dit moment goed, dit maak je maar één keer mee in je leven’.

Het was prachtig weer, het rustieke ‘At Last' van Etta James rolde door de boomgaard en er klonk luid applaus. en zelfs wat gefluit. Een warm bad en voor ons dé start van een geweldige dag.

De volgende ochtend vroegen de meiden wanneer we nog een keer gingen trouwen.

 

 

Mike + Silvana

Leonard Walpot Bruidsfotografie

We wilden graag trouwen op een plek die ons zeer dierbaar is. Die plek is voor ons Benalmádena, waar het vakantiehuis van Mike's Oma staat. Op deze plek komen we regelmatig om te genieten van de zon, het eten, de omgeving en de mensen. De foto die ons in gedachte direct terug brengt naar deze plek is deze foto. Dat al onze lieve vrienden en familie naar deze dierbare plek zijn gekomen, om onze mooiste dag met ons te vieren, was voor ons zeer speciaal. 

 

 

T + H

Leonard Walpot Trouwfotografie

Heel moeilijk om één foto te kiezen! Er zijn er minstens 10 die om een of andere reden een favoriet van mij of Tom zijn. Maar als we er 1 moeten kiezen is dat die waar tom en ik een onderonsje hebben, terwijl onze moeders ook samen 'a moment' hebben. Dit moment was net na Tom's speech, waarin allebei onze moeders ontroerd waren. Ik denk dat we deze foto gekozen hebben omdat voor ons het idee van samenkomen het allerbelangrijkste was aan ons huwelijksfeest en eigenlijk ons huwelijk zelf. De foto heeft voor ons het  samenkomen van twee families vastgelegd- voor onze moeders een moment van delen van emoties en steun vinden bij elkaar. En voor Tom en mij even een momentje samen in de whirlwind van de dag! Wat ik vooral zo mooi vind aan de foto's in het algemeen, is dat wij zelf zoveel van deze momenten gemist hebben op de dag zelf, maar ze alsnog mee kunnen maken en deze foto is daar een voorbeeld van. 

 

 

W + Z

Leonard Walpot Bruidsfotograaf

Ik kreeg tranen in m'n ogen bij de grote foto van mijn oma. Het is zó echt haar gezicht en expressie. En haar hand is zo scherp dat je hem bijna kan pakken en haar weer even aan kan raken. Wat een foto met je kan doen zeg...