FAQ

Wat is je Fotografiestijl?

Ik fotografeer op een journalistieke manier. Ik zoek naar bijzondere momenten & mooi licht. Ik zal nooit ingrijpen in een moment, of vragen of iets nog even opnieuw kan, 'omdat dat zo leuk is voor de foto'. Het is namelijk jullie liefde, jullie dag, en ik wil niet dat de herinnering bij een bepaalde foto de fotograaf is, die vroeg of het nog een keer opnieuw kon. Ik ga voor echte emoties, echte momenten - dat maakt naar mijn idee de herinnering zo waardevol en daarom fotografeer ik op die journalistieke manier. 

 

Maar we hebben nog nooit een fotoshoot gedaan!

De shoot is - als jullie kiezen voor een shoot - het enige moment van de dag dat ik wel aanstuur, al stuur ik dan nog steeds aan op mooie, echte momenten en vraag ik niet snel of jullie in mijn camera willen kijken. Hooguit als ik weet dat jullie een statieportret willen voor bij opa of oma aan de muur ;-). 

 

Over de shoot gesproken, hoeveel tijd moeten we daar voor rekenen? 

Dat ligt er helemaal aan wat jullie willen! één tot anderhalf uur is zo gevuld, zeker als jullie meerdere locaties willen bezoeken. Vergeet dan niet om reistijd in te calculeren! Uiteraard hoeft een shoot geen uren te duren, jullie kunnen er ook voor kiezen om gedurende de dag een aantal keer er met mij ‘tussen uit te sneaken’ op zoek naar het mooiste licht! 

 

we willen je boeken, hoe gaat dat in z’n werk?

Tof! Jullie kunnen contact met me opnemen via mijn contactpagina, of door me te mailen of te bellen. Bijna altijd spreek ik vervolgens af in mijn kantoor in Utrecht, omdat ik hier alles kan laten zien, zoals verschillende albums en een highlight slideshow . Soms gaat dat niet, bijvoorbeeld vanwege afstand, dan kan een afspraak uiteraard ook via Skype of FaceTime. Als we elkaar gesproken hebben, maak ik een voorstel, bij jullie akkoord krijgen jullie van mij een verzoek om de reserveringsbetaling te voldoen. Na dat die betaling is gedaan staat jullie datum definitief vast!

 

Is het mogelijk om een optie te nemen op onze datum? 

Helaas is het voor mij niet mogelijk om te werken met opties of reserveringen. Als jullie een aanvraag bij mij hebben gedaan, en ik krijg een aanvraag van een ander bruidspaar voor dezelfde trouwdatum, geef ik jullie uiteraard een seintje!

 

Wat als je ziek bent?

Dat is gelukkig nog nooit voorgekomen op een trouwdag! Maar als het zo zou zijn; ik beschik over een groot netwerk van toffe bruidsfotografen die graag voor elkaar klaar staan in noodsituaties. 

 

Met welke apparatuur fotografeer je? 

Canon apparatuur. Ik werk met twee 5DMIV bodies, en verschillende prime objectieven.

 

Werk je alleen?

Vaak wel, maar niet altijd. Als jullie mij boeken, ben ik er sowieso, maar daarnaast is het mogelijk om een tweede fotograaf te boeken. Ik werk het liefst samen met topcollega en goede vriend Jesse van Kalmthout, met wie ik samen Best Men Weddings heb opgericht. We zijn volledig op elkaar in gespeeld en met z’n tweeën kunnen we een nog completer verhaal vertellen van jullie dag. 

 

WE ZOUDEN HET HEEL GAAF VINDEN OM ’S AVONDS TIJDENS HET FEEST AL WAT FOTO’S VAN OVERDAG TE LATEN ZIEN AAN ONZE GASTEN, KAN DAT? 

Uiteraard! Vereiste is dan wel dat ik (ongeveer een uur) de tijd moet hebben om foto’s uit te zoeken en te bewerken, en dat er op de locatie apparatuur beschikbaar is om de foto’s te laten zien. Jullie moeten er wel rekening mee houden dat ik in dat uur niet in de gelegenheid ben om te fotograferen. 

 

hoe lang duurt het voordat we onze foto’s krijgen?

Ik reken een verwerkingstijd van 8-10 weken na jullie huwelijk. Ik stuur kort na jullie huwelijk een preview van 10-15 foto’s. Als jullie foto’s bijna klaar zijn stuur ik als opwarmertje een highlight slideshow, deze bevat gemiddeld zo’n 50-70 foto’s. De overige foto’s ontvangen jullie digitaal in klein formaat via een webgallery en in groot formaat op USB stick of via WeTransfer.  

 

hoeveel foto’s krijgen we? 

afhankelijk van het aantal uren dat ik aanwezig ben, mogen jullie er in elk geval van uit gaan dat ik bij 6 uur, minimaal 250 beelden lever. Elk extra uur aanwezigheid levert gemiddeld zo’n 25-40 extra foto’s op. 

 

We willen liever zelf de foto’s nabewerken, kan dat?

Ik lever nooit RAW bestanden. Ik wil volledig achter mijn eindproduct staan, en dat kan ik alleen als ik een selectie heb gemaakt van de mooiste beelden, en deze nabewerk in mijn stijl. 

 

Lever je ook albums? 

Uiteraard! Graag zelfs! Ik lever prachtige linnen en leren (fine-art) albums in verschillende formaten. Meer informatie over albums is te vinden op mijn tarievenpagina.

 

Hoe doe jij dat met eten tijdens onze bruiloft? 

Als ik tijdens de lunch of het diner aanwezig ben zou het erg fijn zijn als ik mee kan eten! Dit hoeft uiteraard geen super de luxe maaltijd bij jullie aan tafel te zijn, maar ik presteer een stuk beter als ik wat eet ;-).

 

wat is je werkgebied? 

Ik fotografeer door heel Nederland en Vlaanderen, maar ook daarbuiten. Ik fotografeer ieder jaar meerdere huwelijken in het buitenland en reis graag met jullie mee! Zo was ik verschillende keren in Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland. Ook heb ik een bruiloft gefotografeerd in Egypte.